Webbsida om tandsjukdomar och deras behandling

Symtom på tandimplantatavstötning: med vilka tecken att känna igen problemet?

≡ Artikel 114 har kommentarer

Låt oss prata om de symptom som kan åtfölja processen att avvisa ett tandimplantat och, viktigast av allt, hur man minskar risken för detta obehagliga fenomen ...

Nästa kommer du att ta reda på:

  • Vilka symtom är vanligtvis åtföljda av avstötning av implantatet och när det kan starta problemet;
  • Hur långa implantat tar rot och varför avvisas de ibland,
  • Vilka känslor bör betraktas som normen efter operationen som just utförts, och vilka - tecken på farlig inflammation i implantatets område
  • Vad ska man göra om inflammation har börjat och om reimplantation är möjlig efter avstötning av den implanterade strukturen.

... Och även några andra intressanta och viktiga från en praktisk synvinkel när det gäller problemet med implantatavstötning.

Det bör förstås att implantation av tänder är en ganska komplicerad och till viss del traumatisk procedur, vävnadens läkningsprocess, varefter inte alltid går smidigt: svullnad, blödning, smärta på grund av tuggummi och käftben är möjliga.Men allt detta är de normala följderna av ett kirurgiskt ingrepp som försvinner på egen hand om några dagar.

Tandimplantation är ganska traumatiskt kirurgiskt ingrepp.

Men det finns också komplikationer som kräver en läkarmottagning. Och kanske är det mest obehagliga av dem att avvisa ett tandimplantat. De första symptomen på detta problem är i regel akut smärta, rörligheten hos strukturen, utseendet på en obehaglig lukt, liksom rodnad och svullnad i slemhinnan nära implantatets yttre del (anliggning, lock).

Tecken på komplikationer som ibland uppstår efter implantation kan vara inflammation och en obehaglig lukt i området för det installerade implantatet.

I allmänhet är avstötningen av implantat idag ganska sällsynt, och patienter behöver inte förinställa det negativa resultatet av operationen. Det är emellertid nödvändigt att känna till de karakteristiska tecknen på begynnande avstötning, för att förstå vad inflammation kan genomgå under implantatet. Det är alltid användbart att vara förberedd för eventuella komplikationer i teorin för att förhindra att de uppträder i praktiken.

Vi kommer att diskutera detta ytterligare i detalj.

 

Hur lång tid tar implantat vanligtvis rot och när kan de avvisas?

Den genomsnittliga perioden av implantation engraftment är ca 2-4 månader vid underkäken och ungefär sex månader på toppen.Denna skillnad beror på att knivbenens ben levereras bättre med blod, de är generellt större och starkare, de har en högre tuggast. Dessutom är överbenets benvävnad näsens sinus, vars närhet ofta introducerar ytterligare svårigheter vid installation av implantat.

Osseointegration (detta är en medicinsk term för processen att öka metallroten med käftbenet) börjar omedelbart efter installationen av strukturer. Antagningstiden beror i stor utsträckning på käftbenets initiala tillstånd, liksom på kvaliteten på utförandet och själva implantatets modell.

Processen med att öka implantatet med käftbenet påverkas av många faktorer, och vissa av dem kan ibland komplicera osseointegration.

Samtidigt spelar inte metoden genom vilka implantat i käften en särskild roll. Oavsett om implantaten laddas omedelbart (till exempel under en basal implantation) eller endast efter full vidhäftning med benet - i båda fallen skiljer sig inte engagemanget mycket.

Enligt statistiken, om avstötningen av implantat inträffar, i de flesta fall observeras detta under de första dagarna efter installationen. Med andra ord, om något gick fel, tar de första symtomen på komplikation som regel inte lång tid att vänta.

Patienten ska emellertid inte förlora vaksamhet och efter framgångsrik inriktning av strukturen - inflammation efter tandimplantation med efterföljande implantatavstötning kan övervinna även efter flera års aktiv användning.

Bilden nedan visar ett relevant exempel (inflammation började 10 år efter implantatet installerades):

Ibland uppstår problem många år efter att implantatet är installerat ...

Nedan ser vi vad som kan göras för att undvika detta negativa resultat. Men före det här låt oss prata om vilka känslor att överväga som norm efter tandimplantation, och vad ska uppfattas som periimplantit symptom som hotar att eskalera till implantatavstötning.

På en anteckning

Periimplantit kallas inflammation i vävnaderna intill implantatet - dessa kan vara antingen mjukvävnad eller benvävnad. Om den inflammatoriska processen inte förhindras i tid, kommer dessa vävnader gradvis att kollapsa och implantatet blir mobil - det kommer faktiskt att avvisas.

 

Tecken på dental implantatavstötning

Efter implantationsproceduren kommer du ofta att besöka din läkare som ansvarar: den första utnämningen kommer att äga rum redan 2-3 dagar efter implantatets implantering.Sådana undersökningar är mycket viktiga för att upptäcka möjliga problem i tid (det nämnde redan ovan att i händelse av avstötning av den implanterade strukturen sker denna process ofta de första dagarna efter operationen, så i detta skede bör övervakningen vara särskilt försiktig).

Tandläkaren kommer att utvärdera implantatets stabilitet och tillståndet av vävnaden runt den. Vid undersökning kommer det att bli tydligt hur väl strukturen smälter med benet, om det finns tecken på farlig inflammation och om ytterligare ingrepp krävs för att förhindra oönskade komplikationer.

Särskilt noggrann övervakning av läkare bör ske under de första dagarna efter implantation.

Låt oss först se vilka obehagliga symptom som anses vara normala efter implantation. Eftersom implantationen av implantat är förknippad med vävnadsskada (även vid basal implantation med hjälp av punkteringsmetoden), efter operationen finns alltid mer eller mindre märkt obehag och motsvarande yttre tecken:

  • svullnad i tandköttet (ibland sväller hela kinden);
  • tandköttets rodnad
  • käkens ömhet i det installerade implantatets område.

På en anteckning

Dessa effekter av operation går normalt ganska snabbt, efter 3-4 dagar (max - i en vecka).Om du känner allvarlig smärta hela veckan, men det går inte bort eller till och med ökar - det här är ett säkert tecken på att läkning inte är tillräckligt snabb. Förresten, om det gäller att avvisa implantatet, eller det kommer att vara bra - det beror inte bara på doktorn utan även på patientens handlingar (mer om det nedan).

I vissa fall, till exempel, med samtidig bentransplantation, såväl som i närvaro av akuta inflammatoriska processer i hålet, kan rehabiliteringsprocessen ta upp till några veckor.

Bilden visar ett exempel på implantation med samtidig återplantering av benvävnad.

Nu överväga vilka symptom som visar en avvikelse från normal rehabilitering efter installationen av implantat.

I allmänhet är vissa symtom på avvisandet av ett tandimplantat (eller periimplantit - inflammation i vävnaderna runt strukturen) på många sätt liknande de vanliga postoperativa effekterna. Men de är vanligtvis mer uttalade och kvarstår länge:

  • akut smärta som inte går bort inom 1-2 veckor efter implantation
  • svullnad och rodnad i tandköttet som varar mer än 4 dagar efter operationen. Även i de svåraste fallen minskar svullnaden inom 3-4 dagar,så om det varar längre - det här är ett alarmerande tecken;
  • långvarig blödning från ett sår, liksom förlängd urladdning av det så kallade exudatet (ichor). Om sådan urladdning varar mer än 7 dagar är det inte särskilt bra.
  • rörligheten för tandimplantat - här är det i många fall möjligt att omedelbart förutsäga att strukturen sannolikt inte kommer att rota i framtiden;
  • om det finns en obehaglig lukt under pluggarna som är installerade på implantat;
  • pus från tandköttet - en abscess kan placeras intill implantatet och kommunicera med inflammationen genom bildandet av en fistel eller pus kan gå direkt från under implantatet (ibland finns det en obehaglig lukt från munnen)
  • ömhet när man pressar på implantatet är ett mycket karaktäristiskt tecken på att det finns allvarliga problem med integrationen av strukturen. I sådana fall är det bättre att inte förvänta sig att allt kommer att gå över sig själv och "lösa";
  • ökning av kroppstemperaturen.

Alla de angivna symtomen kan indikera en eventuell avvisning av implantatet, deras utseende vid något behandlingsstadium kräver omedelbart samråd med en specialist.

Om det finns varningsskyltar som kan indikera en eventuell avvisning av implantatet, ska du alltid rådgöra med din läkare.

"Inflammation av implantatet" i tanden (eller snarare de omgivande vävnaderna) kan fortsätta utan symptom, särskilt flera år efter implantation av strukturen i benet. Patienten får inte vara uppmärksam på en smärre smärta och rodnad i tandköttet - en uttalad reaktion på avstötning av implantat kan vara frånvarande och inflammation under tiden kommer att leda till förstörelse av benvävnad och följaktligen en ökning av implantatets rörlighet.

Denna situation kompliceras ytterligare av det faktum att senare kommer en ytterligare operation att krävas för att återställa käftbenet före återimplantation.

Om benvävnaden inte räcker till för att säkra implantatet, kan det återställas ...

Detta är intressant:

I genomsnitt avvisas implantat i högst 3-5% av alla fall, och priserna varierar kraftigt beroende på märkets struktur. Till exempel slår tyska eller schweiziska implantat framgångsrikt i sig i 97-98% av fallen och mer prisvärda israeliska eller ryska produkter - på cirka 95%.

Bilden nedan visar ett exempel på vävnadsinflammation i området av ett installerat implantat:

Inflammation av vävnaderna i området av det etablerade implantatet kan inte bara vara synligt märkbart, men också åtföljas av svår smärta.

 

Varför dentala implantat avvisas ibland?

Skälen till avslag på tandimplantat i allmänhet är inte så mycket.I de flesta fall uppstår problemet vid misstaget av läkaren under proceduren. Mycket mindre ofta - då man väljer dålig kvalitet eller till och med ett falskt implantat (igen kan detta också betraktas som ett medicinskt misstag).

Men patienten borde inte slappna av heller - på grund av hälsotillståndet eller iakttagandet av vissa beteenden i rehabiliteringsperioden kan tandimplantat också avvisas. Symtom på upphörande av avslag i nästan alla fall kommer att vara densamma, oavsett orsakerna till dem.

Låt oss prata om orsakerna som kan leda till avvisande av implantat ...

Tänk på de möjliga orsakerna till problem i mer detalj.

 

Den första anledningen: brist på professionalism eller läkares misstag

Ett kännetecken i detta fall är att implantaten börjar avvisa omedelbart, det vill säga under engraftmentperioden.

Tyvärr avvisas tandimplantat oftast på grund av medicinska fel - det kan vara brist på erfarenhet, speciellt vid hantering av komplexa kliniska fall, brist på professionalism eller helt enkelt ouppmärksamhet.

Kanske är den vanligaste orsaken till problem efter tandimplantat medicinska fel.

Här, till exempel, vilka misstag en implantolog kan göra under arbetet:

  • Felaktigt utvalt implantatdesign - därför kan implantatet inte kunna ordna sig ordentligt i benet(till exempel kan det vara märkbart längre eller tjockare än benvävnad);
  • brist på sterilitet hos arbetsredskapet eller arbetsområdet i munhålan (centren för akut inflammation eliminerades inte) - som ett resultat är en infektion initialt närvarande i såret;
  • överhettning av vävnaden vid borrning av hålet för implantatet;
  • Felaktig placering av implantatet i käften;
  • bristen på tillräcklig information om patientens hälsotillstånd - eventuella kontraindikationer utesluts inte.

En speciell svårighet för läkaren är bristen på tillräcklig benvävnad för att säkra implantatet (till exempel på grund av dess atrofi) och akuta inflammatoriska processer.

Problemet med benatrofi kan lösas genom replantering eller valet av metoden för basalimplantation, i vilken speciella designimplantat används, vilka är fixerade i de djupaste basala delarna av benvävnaden. Emellertid kan avvisande av basala implantat också inträffa vid varje stadium av engraftment. Enligt statistiken måste de avlägsnas inte mindre än klassiska implantat.

Basalimplantat, som klassiska, avvisas också ibland.

Obs!

Implantation för periodontit och periodontal sjukdom, det vill säga, mot bakgrund av akut inflammation i tandköttet, förknippad med förstörelsen av benvävnad, är ganska möjlig idag.Men för att installera implantat i närvaro av sådana inflammatoriska processer kommer inte alla implantologer att bestämma. I grund och botten utförs en liknande procedur samtidigt med avlägsnandet av patientens tand och efter implantering av implantaten ordineras läkemedelsbehandling med samtidig förbättring av oral hygien.

När implantat avvisas på grund av akut inflammation i käftvävnaderna är upprepad implantation inte alltid möjlig på grund av svår benförstöring.

 

Den andra anledningen till eventuellt avslag: implantat av dålig kvalitet

Stora tandläkare arbetar med återförsäljarnätverk som levererar implantat direkt från tillverkaren, vilket eliminerar möjligheten att få fel. I små kliniker är situationen mer komplicerad.

Bilden nedan visar ett exempel på korrosion av ett implantat av dålig kvalitet:

Tandimplantatkorrosion

Kvaliteten på själva implantatet spelar också en stor roll: ju dyrare systemet, de mer avancerade materialen och teknikerna används som regel vid tillverkning av strukturen. För stora implantatföretag satsas stora budgetar på produktutveckling och utveckling av innovativ teknik.

Detta är intressant:

Kvaliteten på engraftment och därmed risken för eventuellt avslag beror i stor utsträckning på materialet från vilket implantatet är tillverkat (det ska vara biokompatibelt med vårt kropptitanium), liksom på egenskaperna hos dess yta. Idag föredrar många tillverkare att de porösa beläggningsväxande cellerna i käftbenet tränger in i den, vilket säkerställer en stark vidhäftning av benet och implantatet.

 

Den tredje anledningen: Övergrepp från patienten

I detta fall kan symtomen på implantatavstötning uppträda både under engraftmentperioden och efter några år med att använda nya tänder.

Man bör komma ihåg att även om läkaren utför allt sitt arbete för att installera implantatet perfekt, kan patientens felaktiga åtgärder negera även det bästa resultatet av behandlingen. Vad du måste uppmärksamma först och främst:

  • implantatet bör inte laddas under engraftmentperioden
  • överhettning och överkylning av kroppen under de första dagarna efter att operationen är förbjuden (det vill säga man kan inte gå till badhuset eller dyka i isvatten - allt detta kan försvaga immunförsvaret i viss utsträckning);Man bör komma ihåg att överhettning och överdriven kylning av kroppen kan försvaga immunsystemet och negativt påverka läkning av skadade vävnader.
  • du behöver inte dölja de befintliga hälsoproblemen från läkaren - det kan vara livshotande, även om du själv kan känna att dessa problem inte har någon relation till implantation av tänder och du kan hålla tyst om dem.
  • om läkaren föreskriver det, är det nödvändigt att ta disciplinerade förberedelser mot avvisande av implantat - de medel som doktorn ordinerat kan påskynda läkningsprocessen och minimera risken för periimplantit.
  • Det är nödvändigt att ta hand om nya tänder - att borsta på morgonen på kvällen för att ta bort matrester efter att ha ätit (vissa människor tror att eftersom de är artificiella tänder, "ruttnar de inte" och behöver inte vård - och det här är ett stort misstag).
  • mycket önskvärt att ge upp dåliga vanor - i synnerhet inte att röka.

Obs!

Övning visar att rökare har tandimplantat avvisas oftare än icke-rökare. Enligt statistiken har cirka 30% av patienterna som röker har symptom på avstötning som redan observerats under de första fem åren efter operationen. Som ett resultat måste implantat ersättas med nya.

Giftig tjära och nikotin leder till undernäring av slemhinnor, vilket har en väldigt negativ effekt på vävnadens tillstånd runt implantatet.I slutändan förlorar designen sin stabilitet, blir mobil, avvisar kroppen.

Frågan är: Vad gör rökare? Valet är inte så stort - antingen att vägra implantation eller att ompröva din livsstil - sluta röka (eller åtminstone röka mindre).

 

Den fjärde orsaken som leder till avvisning av tandimplantat: dålig hälsa

Denna orsak leder till att implantaten avvisas huvudsakligen några år efter installationen.

Med en signifikant försämring av den totala hälsan kan problem med tandimplantat börja redan många år efter installationen.

Om implantaten inte avvisas under de första två åren kan vi säkert tala om framgången med behandlingen. Men problemet kan uppstå många år efter installationen av strukturer. Detta är extremt sällsynt och beror främst på antingen mekanisk skada eller förvärring eller utveckling av vissa sjukdomar: hjärt-kärlsjukdom, diabetes, immun (aids), tuberkulos eller cancer.

 

Vad ska man göra om inflammation börjar under implantatet?

När oroliga symptom på inflammation börjar dyka upp i det installerade implantatets område (det förekommer en lukt från implantatet, smärta, tandköttets rodnad, svullnad etc.), är det enda rätta beslutet att omedelbart gå till en läkare.Implantatören ska genomföra en visuell inspektion av tillståndet för det installerade implantatet, göra en röntgenundersökning och, om nödvändigt, öppna tuggummi och hjälpa till att rengöra såret från pus.

Med svår inflammation kan läkaren öppna tandköttet och rengöra såret från pus.

Om problem började, även under perioden med inriktning av strukturen, är det ibland lätt att lösa orsaken till obehag (till exempel den dumpiga lukten från implantatet) genom att temporärt skruva av implantatpluggen och rengöra dess yttre ytor.

Men i närvaro av tydliga tecken på periimplantit, i de flesta fall visas borttagning av det installerade implantatet, och detta ska ske så snart som möjligt. I själva verket annars kan den inledda inflammationen leda till smittspridning i hela kroppen, vilket är fylld med mycket allvarliga konsekvenser, även till hotet av patientens liv.

Dessutom observeras ju längre inflammationen i implantatets område desto mer benvävnaden runt den förstörs, och ju mer det kan finnas problem vid reimplantation.

 

Är reimplantation möjlig efter implantatavstötning?

Repeterad implantation är möjlig i de flesta fall. Detta bör ta hänsyn tillatt efter avlägsnande av det avvisade implantatet ska det inte ta mer än 1-2 månader - annars kommer benvävnaden, utan att ta emot den rätta belastningen, gradvis atrofi.

Vid behov kan bentransplantation utföras och läkemedelsbehandling kan ordineras för att undertrycka infektionen vid inflammationsstället. Efter restaurering av skadad vävnad är reimplantation.

Bilden visar ett exempel på reimplantation efter restaurering av benvävnaden i den alveolära processen.

Implantat insatt i rekonstruerat ben

En stub placeras på implantatet, och såret sutureras.

På en anteckning

Enligt lagen är det ingen garanti för kirurgiskt arbete, så patienten måste förlita sig på medvetenheten hos klinikens eller läkare, som kommer att uppfylla sina egna oberoende garantiförpliktelser. Den långsiktiga eller obegränsade garantin på implantat, som fastställs av tillverkarna av strukturerna, är bara livslängden för artificiella tänder. Men om de kommer att tjäna de deklarerade åren - det beror på patienten och läkaren.

 

Hur kan du skydda dig i förväg från eventuella problem i samband med implantatavstötning

Sammanfattningsvis är det värt att citera några användbara tips som minimerar de möjliga problemen i samband med avvisande av installerade implantat.

Det finns några enkla tips som hjälper till att undvika många av problemen i samband med avvisandet av tandimplantat ...

Så här är dessa tips:

  • Du bör på förhand inse att ansvaret för behandlingsresultatet ligger inte bara på läkarens axlar, utan också på dig (den otipiplinerade patienten, som inte följer läkarens anvisningar, kan förstöra resultatet av till och med de flesta juvelerarnas arbete).
  • Välj en klinik med ett "namn" - som regel satsar stora centra på modern utrustning och personalutbildning.
  • välj en professionell läkare som har erfarenhet och positiva rekommendationer och feedback (valet av en läkare är viktigare än valet av en klinik);
  • föredra högkvalitativa implantat - inte lägre än det genomsnittliga prissegmentet (du bör välja kända varumärken som finns på marknaden i minst 5-7 år);
  • uppfylla alla krav från läkaren efter operationen och övervaka munhygien
  • och naturligtvis glöm inte att regelbundet genomgå förebyggande undersökningar av munhålan, behandla tänder och tandkött i tid och ta hand om dem dagligen.

I allmänhet är risken att falla i antalet patienter vars implantat avvisas minimalt. Det är mycket mer troligt att de kommer att tjäna dig troget i många årtionden, eller till och med en livstid.

 

En intressant video om komplikationer som kan uppstå under implantation av tänder.

 

Vad ska man välja: implantation eller kronor?

 

 

Till inspelningen "Symptom på tandimplantatavstötning: av vilka tecken att känna igen problemet?" 114 kommentarer
  1. Tatiana:

    Inte 2 år har gått. Ett mini-maxillaryimplantat orsakar smärta och svullnad i näsan och kindbenets kant i de maximala bihålorna. Protesen avlägsnades. Vad ska man göra

    svar
    • Välkommen! Du måste snarast kontakta en erfaren implantolog. Att göra computertomografi. Däremot av beskrivningen blev miniimplantat mobil och kan skada botten av maxillary sinus, vilket indikerar smärta vid näsens vinge. Om mina misstankar bekräftas måste implantatet avlägsnas och inflammationen avlägsnas. Och efter att ha tagit bort hotet av smittspridning för att se hur man ytterligare återställer tänderna. Personligen rekommenderar jag inte installation av nålminiimplantat eftersom de inte har bra primär stabilisering i benet, det är helt enkelt inte möjligt att uppnå på grund av produktens strukturella egenskaper. I regel fördelar protesen felaktigt lasten, vilket leder till implantatets rörlighet och allvarliga skador på benvävnaden runt dem. Ofta avvisas sådana implantat och "faller ut".

      svar
  2. Tatiana:

    Efter implantation i övre käften av 3,4 tänder framträder expectora från expektoration från nasofarynx. Tiden efter implantation är tre dagar. Vid läkarens möte för att ta bort stygn på fyra dagar. Vad ska man göra, gå till läkaren innan?

    svar
    • God eftermiddag vet jag inte om du hade en sinuslyftoperation eller om implantaten installerades omedelbart (i det senare fallet kan botten av maxillary sinus verkligen skadas). Se din läkare just nu och gör en CT-skanning för att se vad som händer. Spotting från nasofarynx är ett tecken på komplikation. Jag hoppas att du strikt följer doktorns anvisningar efter sinuslyftning, om det fanns en. Patienten ska inte skölja sin mun i nasofarynx inom 3 dagar efter proceduren, do not harka, inte blåsa näsan, försök att inte nysa, dricka genom ett halm.

      svar
  3. Patienten:

    Hej doktor Jag hade en implantation för 11 dagar sedan med en samtidig ökning av benvävnaden. Stygnen har redan tagits bort.

    1. Ödem var och stannade i en vecka. Nu i tandköttet, där det finns implantat, knappt märkbar svullnad, till beröringen tydligt märkbar.

    2. Först blöder det i flera dagar, sedan ersattes det med lite urladdning, med en gulaktig vit färg. För tillfället är de fortfarande där, de kommer lite efter sig ut. Min implantolog säger att detta är benvävnad, d.v.s. bildning av benvävnad.

    3. Längs kanterna på tandköttet höjas något, och nästa tand gör ont när du knackar på den.

    frågor:

    1. Är perioderna av ödem normalt under detta tillstånd och hur länge kan de hålla? 2. De ovan beskrivna utsläppen är en vanlig process och hur länge kommer de att vara kvar? 3. Är tuggummi och tand okej?

    Implantologist-författaren säger att det här är alla normala processer, jag vill tro, men, som de säger, litar på men verifierar.

    Tack på förhand för svaret.

    svar
    • Välkommen!

      1. Ödem och smärta är normala efter en sinus-lift operation, som en reaktion på en vävnadsskada. Upp till 10 dagar kan bibehållas om skadningsområdet är stort.

      2. Utsläpp kan inte kallas normen, men här är det nödvändigt att tydligare veta den kliniska bilden av TO för att hävda exakt. Utan en undersökning är det svårt att säga när det kommer att sluta.

      3. Vad gör ont i en närliggande tand är normalt och kommer att passera med tiden. Någon gång gick och inte alla vävnader rehabiliterades.

      Om du vill kontrollera exakt om allt är i ordning, kontakta en annan läkare - idag erbjuder många kliniker gratis rådgivning. När du väljer en läkare, försök hitta en person med erfarenhet, helst en periodontal implantolog eller en FLA.

      svar
  4. jury:

    Hej, jag har ett israeliskt implantat, installerat för 5 månader sedan. Runt implantatet bildas, som doktorn kallade dem - sängar, säger han att en sådan process är möjlig om många år har gått, men inte 5 månader. När han sätter skumgummorna, är trycket på honom sjuk. Av någon anledning hade den förra vridits under de senaste dagarna, och jag hade en känsla av att den pressades ut. Jag trycker honom där, och efter ett tag klättrar han ut. Hur är implantatavstötning?

    svar
    • God eftermiddag Om det finns smärta i implantatets område när du biter och pressar, är det högst troligt att du redan har börjat processen med periimplantit. Men utan en ögonblicksbild här kan du inte säga 100%, det här är ett preliminärt svar. Vad gäller shaper gummi - behöver också inspektion. Det är möjligt att shaperen inte är korrekt vald, eller den är inte tillräckligt snodd. Det kan helt klart sägas att den förstnämnda beteendet är atypiskt.

      Jag rekommenderar att du omedelbart konsulterar en läkare och gör en CT-skanning för att undersöka tillståndet hos benvävnaden inom implantationsområdet och vid behov vidta lämpliga åtgärder för att bota de inflammatoriska processerna.

      svar
  5. Nailya:

    En vecka efter den basala inställningen uppträdde en smärtsam stöt under hakan. Vad är det här?

    svar
    • Hej, Nilea. Efter implantation med omedelbar belastning är fenomen som svullnad eller stötar i hakområdet möjliga, men mycket sällan. Men var inte rädd att implantatet kan rivas bort. Eftersom basalimplantatet är polerat och installerat i djupare delar av benvävnad är sannolikheten för problem med den väldigt låg. Kanske är det här en kroppsreaktion (närmare bestämt den omgivande vävnaden runt implantatet), som manifesteras av komprimering av periosteumet.

      Jag rekommenderar att du går till en kontroll till läkaren som installerade implantat för dig. Jag skulle också rekommendera dig att göra beräknad tomografi på hakavdelningen och se till att det inte finns några allvarliga förändringar i form av benförlust runt implantatet.

      svar
  6. Tatiana:

    För en vecka sedan var det ett implantat, ikväll steg temperaturen plötsligt 37,3. Fem implantat placerades, runt de två tandkötten är fortfarande svullna och blod sipprar från under formarna. Kirurgen är på semester och kommer bara att vara på en vecka.Vad man ska göra är inte klart, det finns ingen andra implantolog vid kliniken.

    svar
    • Hej Tatiana! Återhämtningsperioden efter operation kan ta upp till 3-4 veckor och inkluderar lite obehag. Hos vissa patienter under denna tid kvarstår någon smärta och svullnad i det postoperativa området.

      Nu i din situation är det nödvändigt att vända sig till någon tandläkare (det är lämpligt att inte vänta på en), oavsett hans specialitet. Det är faktiskt att du kan kontakta någon tandläkare för en undersökning i munhålan och eventuellt en beräknad tomografi (CT), vars resultat kommer att låta dig förstå den sanna orsaken till dina symtom.

      Jag skulle också rekommendera att fokusera på förbättrad munhygien, eftersom en av orsakerna till komplikationer ofta är otillfredsställande rengöring av munhålan mot bakgrund av en minskning av lokal immunitet efter operationen. Om temperaturen inte minskar och blodet fortsätter att flöda, så är det troligt att de installerade implantaten smittades. Eftersom din läkare säkert kommer tillbaka från semester då måste du kontakta honom omedelbart.

      svar
  7. jasmin:

    Hallå Installerade implantat, 5 och 6 nedan.Det skadade i 7 dagar, sedan lugnat ner. Efter 10 dagar togs stygnen bort, kirurgen sa att allt var bra. 3 dagar efter det att stygnen avlägsnades startade smärtan kraftigt. Hela käken skadade, det verkade som om alla tänderna var inflammerade: över och under. De tog en bild, öppnade 4-ku bredvid implantatet. Smärtan fortsatte Smärtan var redan i nacken, under käften och gav till örat. En dag senare avlägsnades implantatet. På den andra dagen efter att implantatet tagits bort gick smärtan bort. Nu är allt lugnt. Bilden visade att implantatet vilade på nerven. Jag får veta att orsaken är i tanden, inte i implantatet. Kan det vara?

    svar
    • Hej Jasmine! I en sådan situation är det vanligtvis nödvändigt att genomföra en CT-undersökning och bedöma placeringen av implantaten placerade i förhållande till mandibulärkanalen, eftersom de klagomål som du uttrycker är verkligen karakteristiska för kompression (klämning) av det mandibulära nervimplantatet. Det händer att läkare installerar implantat nära nerven - i ditt fall är detta ett troligt alternativ, vilket framgår av smärtan efter avlägsnandet av implantatet

      Den intilliggande tand var sannolikt inte orsaken till smärta, men för att kunna göra en objektiv bedömning är det viktigt att se hela bilden: resultaten av en röntgenundersökning och de data som erhållits vid undersökningen av munhålan.

      svar
  8. värld:

    Den 27 augusti 2016 installerades två implantat i botten och en på toppen, men strax nedan var en av implantaten, som ligger under hunden, i underkäken. Nästa dag började läpparna bli dom och höger sida av underkäken där implantatet befinner sig. Och svullnaden är ännu större än på den första dagen. Den 27 augusti 2016 föreskrevs bad: läskedryck med jod i varmt vatten, Ciprolet 500, 2 tabletter per dag, fysio-ultraljud och magnetisk och fototerapi med en Zepter-apparat. De sa att läkning kunde vara en månad. Bilden togs 29.08, de sa att en bra bild. Men svullnad och domningar i käken passerar inte. Ingen smärta, jag klagar inte på de andra 2 implantaten.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Efter installationen av implantaten är detta möjligt, allt beror på kvaliteten på det utförda arbetet och kroppens svar på traumatiska ingrepp och främmande material. När det gäller nummenhet är det antingen skada på nerven genom nervkanalen (extremt sällsynt) eller komprimering av exudat (hematom, ödem) i samma nervstam (oftast). Jag kan inte säga säkert, din läkare är mer informerad om detta. I princip bedömer jag efter utnämningarna, jag kan inte säga något dåligt: ​​mer än helt.

      Det är självklart att läkning efter implantation kan fördröjas i en månad eller mer. Jag tror att svullnaden kommer att passera snabbare än domningar: bara en vecka har redan gått, och troligtvis känns det redan betydligt bättre. Numbness kan ta lång tid: allt beror på de listade möjliga orsakerna till utvecklingen. Ofta hålls 2-3 veckor eller en månad, åtminstone - upp till 6-12 månader. Jag vet inte om jag uppmuntras eller inte, jag rekommenderar att du hittar detaljerna från din tandläkare, låt honom förklara det, ja, hur - åtminstone enligt bilderna på implantatets placering i förhållande till maxillarykanalen.

      svar
  9. Nazgul:

    God dag! Idag är dag 6, då 6 implantat installerades på överkäken med bentransplantation (sinuslyft). Jag har två dagar med dålig andedräkt. Läkaren frågade, han sa att det var normalt. Tack på förhand för svaret.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Jag tycker att en obehaglig lukt är förknippad med ett brott mot hygien på grund av rädslan för att skada implantaten. Rekommendationer som oftast inträffar efter implantation:

      1. Tillräcklig munhygien med en mjuk borstborst och en minsta mängd pasta (2-3 gånger om dagen).

      2.Efter en måltid, liksom efter att du borstar tänderna är det viktigt att skölja munhålan med ett antiseptiskt läkemedel som ordinerats av en läkare eller en speciell sköljning minst 3 gånger om dagen.

      Återkomsten av en korrekt hygiennivå efter implantation kommer att skapa förutsättningar för att en obehaglig lukt försvinner. Var noga med att rådgöra med din läkare individuellt för val av oral antiseptisk och sköljning.

      Det viktigaste är att inte överväga ditt tillstånd efter implantatplacering långt ifrån normalt liv. Håll bara en lista över möten och några regler som gör att du kan göra livet så bekvämt som möjligt. Tack för att du frågade.

      svar
    • Efter operationen är det verkligen nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt munhygien, eftersom matplåtar på egna tänder eller strukturer som finns i munnen kan orsaka en obehaglig lukt.

      Eftersom det finns mycket bakterier i munhålan, och en mild plack är mat för dem, efter operationen rekommenderas rengöring av tänder eller proteser trots de smärtsamma förnimmelserna. Om de installerade implantaten inte stör dig, är det troligt att orsaken är den låga hygiennivån.

      svar
  10. Svetlana:

    God dag! I morgon registreras på implantatets installation, men idag finns det en rinnande näsa och ont i halsen. Kan jag ignorera dem, eller först låt förkylningen gå iväg?

    svar
    • Hej Svetlana. Implantatplacering är en operation, och det är rekommenderat att utföra det under perioden när du är helt frisk. Faktum är att immunitet efter operationen kommer att minskas, och mot bakgrund av en förkylning ökar riskerna med att utveckla lokala komplikationer. Jag rekommenderar att du helt återställer och bara då kommer för en operation.

      svar
  11. Zhazgul:

    Hej, jag har pus under implantatet av den nedre främre tanden. Hon bad läkaren att ta bort implantatet, han vägrade, sa att detta kan bero på duodenal sjukdom. Är det möjligt? Tack på förhand.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! För mig personligen är en sådan anslutning tveksam, även om vissa sjukdomar ofta leder till implantatavstötning, speciellt om implantattekniken bryts. Jag tror att doktorns taktik inte är helt korrekt. Om du har möjlighet att få ett nytt samråd i ordförande för läkaren som behandlar implantation i din stad, är det viktigt att göra så snart som möjligt.Inte ser dig i stolen, nu kan jag bara anta att behandlingen inte är rätt på rätt väg.

      svar
    • Hej, Zhazgul! I den situation som beskrivs av dig rekommenderas avlägsnande av implantatet vanligen, eftersom dess porösa yta redan är infekterad. En objektiv slutlig bedömning kan dock ges först efter en CT-skanning och efterföljande undersökning av munhålan.

      Naturligtvis kan allmänna somatiska sjukdomar i hela kroppen påverka dentalsystemet och mjuka vävnaderna i munhålan som helhet, men i din situation är orsakerna till utseendet av purulent urladdning lokala faktorer, såsom sårinfektion under kirurgisk behandling eller dålig hygien. Det är ytterst tvivelaktigt att en duodenal sjukdom på något sätt kan påverka situationen. Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist så snart som möjligt.

      svar
  12. paradis:

    Välkommen! För sex år sedan hade jag två tandimplantat i min vänstra övre käke. För den senaste månaden stagger de och blöder. Lukten är obehaglig. Ska jag se tandläkare? Det finns ingen implantolog i byn.Att gå till staden där de sätter, det finns ingen möjlighet.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Enligt din beskrivning liknar tecken på avvisande av implantat, nästan 100% - periimplantit. Se till tandläkaren är nödvändig för att klargöra diagnosen. Tyvärr är det faktum att det inte finns någon implantolog i byn, inte lämna ett annat alternativ (om du inte går till staden), förutom efter att ha gjort en diagnos med avvisande av implantat, ta bort dem i byn där tandläkaren finns. Och sedan - planera en resa till staden (du kan till och med gå till en annan specialist på implantationsområdet) och placera antingen implantat eller använda en alternativ protes (till exempel att göra en bro eller en annan - det beror allt på din situation i munnen). Om det finns en ortopedisk kirurg i byn, kan du istället för implantat utföra enkla proteser. Jag tror inte att du kommer att kunna implantera under garantin, även om 6 år inte är ett långt livslängd för högkvalitativa moderna implantat.

      svar
    • Hej, himlen! Det är nödvändigt att konsultera en tandläkare för en undersökning.De symptom du beskriver liknar periimplantit när implantatet blir instabilt på grund av att en infektion och atrofi av benvävnaden sitter fast vid den. Jag rekommenderar dig att ta bort dessa instabila implantat inom en snar framtid, för att inte förvärra situationen för förlust av benvävnad. Det är nödvändigt att bevara benvävnaden så mycket som möjligt. Sedan, efter att ha tagit bort implantatet, är det nödvändigt att vänta på dess återhämtning och fullständig läkning av såret - detta är minst 4-5 månader. Gör sedan en CT-skanning och utvärdera bottenvävnadens tillstånd. Först efter det är det möjligt att skapa en ny behandlingsplan.

      svar
  13. Vladimir:

    Två implantat på 4 tänder (vänster övre) sjönk i sinus, ichor, ömhet. Var hittar du en specialist?

    svar
    • Hej Vladimir! Bedömning av situationen du beskriver beskriver inflammation nu i vänster maxillary sinus. Anledningen till detta var sannolikt implantat - jag antar att mot bakgrund av överbelastningen fanns benresorption (förlust) runt implantatet och efterföljande inflammation. Överbelastning inträffade på grund av det lilla antalet implantat på ett stort antal tuggänder. Patienter med sådana problem kommer ofta till vår klinik.Varje enskilt fall är individuellt och du måste studera hela bilden för att korrekt kunna diagnostisera och lösa problemet så exakt som möjligt.

      I det nuvarande ögonblicket kan jag säga att du behöver en implantatkirurg och en ortopedist. Tillsammans kan de hjälpa dig.

      svar
  14. Anna:

    Hallå På min tredje dag efter implantationen av de två främre tänderna uppträdde ödem, ögat svällde och en blåmärken ... Nära implantat, något vitt, som pus. Himlen stammades, och det blev också jagad. Vad ska man göra Läkaren sa att svullnad är normal. Pricked sig intramuskulärt demictason.

    Jag dricker amoxiclav, jag rengör tänderna försiktigt, jag sköljer klorhexidin efter att ha ätit. Svullen mer vänster sida, till ögat.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Det kan vara svullnad efter implantering, men med spridningen av ödem du beskrivit gör det inte ont att konsultera en annan maxillofacial kirurg för att utesluta eventuella komplikationer. Jag ser ingen anledning att kontakta den behandlande läkaren, eftersom hans åsikt redan är klar - han anser att spridningen av ödem "under ögat" är normens tillstånd. Enligt de uppgifter du gav kan jag inte berätta någonting merEftersom en noggrann undersökning krävs i munhålan är det möjligt att bestämma vävnadens tillstånd under palpation, eftersom röntgenkontroll kommer att krävas.

      svar
      • Anna:

        Tack för svaret och för ditt deltagande till mig. Mitt ödem sov, det var några mindre blåmärken, de blev gula. Inuti munnen blir allt långsamt bättre. Idag är 7 dagar efter implantation, den andra dagen kommer jag att gå för att ta bort stygn. Tack igen, det bästa!

        svar
  15. Larissa:

    Hallå Under implantatinstallationen hade jag en hypertensiv kris, tryck 200/120. Kombinerades till hjärtkliniken. Läkaren sa att det var en reaktion på anestesi. 2 månader har gått, nu är doktorn rädd att fortsätta arbeta med mig. Advisera vad du ska göra? Tack. Jag är hypertonisk och jag har ateroskleros på 60%.

    svar
    • Hej Larissa! Situationer av detta slag är inte ovanliga. Mot bakgrund av en allmän psyko-emotionell stress och användningen av ett anestetika innehållande adrenalin stiger blodtrycket alltid. Och eftersom du har hypertonisk sjukdom och ateroskleros i blodkärlen som en samtidig sjukdom, innebär detta redan att det är omöjligt att utföra operationen endast under lokalbedövning. Du måste använda sedering.

      Sedation är inte anestesi, men den så kallade förstärkt analgesin, när speciella preparat används, som införs i ett tillstånd av lindriga utstötningar eller ytlig sömn (sömnighet). Det vill säga du kommer att förbli medveten, men du kommer inte ihåg operationens ögonblick. I det här fallet kommer du att utföra läkarens kommandon, vara i avslappnat tillstånd. Det är bekvämt för dig och läkaren. Därefter skadar inte lederna, musklerna skadar inte, och en operation kan utföras inom 3-4 timmar. Under proceduren administrerar anestesiologen också ett antibiotikum, antihistaminer och antiinflammatoriska läkemedel. Han övervakar ständigt ditt tillstånd. Samtidigt är läkaren som arbetar fokuserad på operation.

      Samråd och yttrande om godkännande av operationen från en läkare och kardiolog kommer också att vara nödvändig. Det kan hända att du måste rätta till vissa läkemedel som du tar.

      svar
  16. marina:

    Hallå I mars ersattes jag med ett implantat i stället för de fyra bästa. Där var benet atrofierat och jag implanterades tillsammans med en sinuslyftning. Nästan ett år har gått, men nu är mitt implantat helt påtagligt genom huden, som om benet inte är där (det här är på framsidan). Min läkare kommer bara att vara i januari.I samband med den här frågan: Är det möjligt att plantera mer ben på denna sida, samtidigt som det inte rör implantatet? Och om du inte rör den, ska jag stanna utan ett implantat? Inget gör ont när du trycker på. Hon gav mycket pengar, gick till den bästa kliniken i staden, och detta hände (((

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Jag skulle rekommendera att göra en dental computed tomography (VCT) för att förstå orsaken till utvecklingen av detta problem. Utan en bild är det svårt att ge något blint råd. Det kan antas att vestibulär implantatinstallation, det vill säga innebär att implantatet var väsentligt orienterat på utsidan, och väggen är tunn. Det är därför som resorption av den yttre kortikala plåten kan förekomma - och som ett resultat känns strukturen nu vid palpation. Det är nödvändigt att titta på graden av benresorption (i vissa fall är det bättre att återinstallera implantatet). Återigen kan endast läkaren fatta ett slutgiltigt beslut efter att ha undersökt situationen under undersökningen.

      svar
    • Hallå Jag kommer att lägga till det om implantatet är verkligen palpabelt genom gummit (om jag förstod korrekt, "genom huden"),då är detta en absolut indikation för operationen av implantationsområderevisionen, under vilken implantatets stabilitet, dess exponeringsgrad och möjligheten att stänga den med benmaterial utvärderas. Det är inte uteslutet att implantatet måste tas bort. En översyn behövs inom en snar framtid, eftersom situationen kan förvärras över tiden - då kommer chanserna att bevara implantatet minska.

      svar
  17. hoppas:

    Hallå Jag fick ett implantat för sju dagar sedan. Och tandköttet är fortfarande svullet. En liten bit av en vit punkt som en pustus. Säg mig, snälla, är det normalt?

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Jag tror inte att din beskrivning faller under kategorin av normer. Jag rekommenderar följande procedur: Rådfråga din läkare. Om implantologen bestämmer problemet och gör korrigering av behandlingen, är allt som återstår att vänta på positiva resultat. Om läkaren försäkrar att det är normalt och inte vidtar några åtgärder, är det lämpligt att konsultera en oberoende läkare som implanteras i en annan klinik.Jag förstår att i en kommersiell miljö börjar ibland inte riktigt professionella läkare kritisera arbetet hos en tidigare expert utan god anledning. Men i det här fallet kommer du att känna det nödvändigtvis. Var det som det är, utan en detaljerad undersökning av tillståndet av det omgivande tandköttimplantatet, är det svårt för mig att dra slutsatser om hur farligt det är. Bättre att vara säker och få personliga råd.

      svar
    • Hallå Jag håller med min kollega. I allmänhet beskrivs situationen för purulent fistel, vilket indikerar närvaron av en inflammatorisk process runt implantatet. Ett akut behov av att konsultera en läkare.

      svar
  18. hoppas:

    Hallå Jag fick ett implantat för 20 dagar sedan. Ta bort sömmarna. Allt är bra. Men idag blev implantatet synligt i tuggummi lite, det var inte synligt förut. Jag trycker långsamt på honom - en kris hörs. Och jag började känna mig själva implantatet. Säg mig, snälla, vad betyder det här? Så det borde vara?

    svar
    • Hallå Vecka 3 är en av de kritiska stunderna i samband med osseointegration av implantatet. Bedömning av beskrivningen, i din situation har implantatet förlorat kontakten med benet, blivit mobilt och kommer gradvis ut. Mest troligt kommer det att behöva tas bort och planeras på nytt.Det är viktigt att läsa läget så snart som möjligt med en läkare.

      svar
  19. Helena:

    Välkommen! Installerade implantat i underkäken. Lagt benmaterial, sätt membranet, gjorde sömmarna. Det har varit exakt en månad. För några dagar sedan märkte jag några vita smulor, de är svåra, de knackar på tänderna. Ut ur hålet i tandköttet på undersidan av underläppen. Kör till läkaren? Kommer detta benmaterial ut?

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Bedömning av din beskrivning, det finns anledning att anta att det finns en fistulous passage på tandköttet, genom vilket benmaterialet kommer in i munhålan. Det är för tidigt att säga att implantaten inte har rotat, men jag rekommenderar att du kontaktar den behandlande läkaren så snart som möjligt, eftersom situationen inte gäller för det normala tillståndet.

      svar
      • Hallå Kanske i området för bentransplantation finns det en inflammatorisk process, på grund av vilken barriärmembranets integritet har störts. Därför strömmar granulerna av ben ut i munhålan. Det är angeläget att konsultera en läkare för att bestämma om översynen av plastzonen.

        svar
      • Helena:

        Jag var på besök hos en läkare och frågade honom en fråga om dessa vita smulor. Han sa att allt är normalt, det finns överskott av benmaterial. Han rådde att ställa Solcoseryl-Dent ständigt tills han helade allting. I princip finns nu nästan ingen dessa smulor.

        Jag glömde att fråga läkaren, kanske du kommer att säga: ibland i tuggummi finns en pulsation i implantatområdet - är det normalt?

        svar
        • Svyatoslav Gennadievich:

          Välkommen! Jag är inte säker på att detta symptom är normen. Symtomen måste dock bekräftas genom inspektion i munhålan + röntgendata. Om du har en fistulous passage i implantatzonen i munnen, är det ensam en fråga om oro + du pratar om pulsation, vilket också bekräftar misstankar.

          svar
  20. julia:

    Välkommen! Säg mig, snälla. Jag är 29 år gammal. Den 2 december (2 månader sedan) genomfördes implantationen i området av 13 tänder (hund) i överkäken. Det var svullnad i kinderna, det skadade fruktansvärt. Efter 5 dagar över implantatet, på tandköttet, närmare näsan såg en liten klump som ökade i storlek. Efter att doktorn genomträngde det, dvs. en vecka efter implantering började vätskan gå ut, smärta och svullnad började minska.Läkaren föreskrev en laser, tandköttet gjorde nästan inte ont, bara med starkt tryck, men pus sakta rann ut ur tandköttet. De tog en bild, implantatet blir vant bra, det finns inga störningar, det finns ingen smärta heller, men här dykade pus upp i en liten mängd när den pressades på klumpen och sprang ner på tarmens främre vägg och gick ut till implantatstiftets sida, eller det är inte klart ...

    När den här bumpen dök upp, drack antibiotika, sköljd Betodene, vatten-salt-soda. Plasmaupplyftning av tandkött gjordes 2 gånger, pus utsöndrades något, men naturligtvis mindre än tidigare. Konen försvann, men pusen kom från stiftets sida. Före det nya året lade doktorn på en plastkrona, men lämnade utrymme för att pus skulle rinna ut (implantatet i sig satt lite snett, det vill säga i en vinkel - som doktorn förklarade för mig, var det var mer ben ). Självklart, jag mår bättre, men när jag trycker på tuggummiet ovanifrån, närmare näsan, är en liten mängd pus fortfarande släppt. I kronans område finns varken rodnad eller smärta, rodnad på toppen av tandköttet, närmare näsan. Det enda - oroar dig, men i små mängder.

    Säg mig, snälla, pratar du om hur du slår ut pus om periimplate? 2 månader går jag redan med en inflammation ... Men när man slår på implantatet skadar det inte, faller inte, blöder inte.Vad ska jag göra i den här situationen? Vänta, när kommer sluta gå pus? Eller är det bättre att ta bort det nu och försök igen senare, men jag vet inte om jag kommer att bestämma igen ... Tyvärr, det är så detaljerat. Jag skulle gärna höra din åsikt ...

    svar
    • Hallå Denna period av suppuration indikerar närvaron av kronisk inflammation i implantatets topp. Troligtvis kommer spetsen ut ur benet i näsområdet och ligger under tandköttet. För att klargöra denna situation är det nödvändigt att göra CT (computertomografi) och inte OPTG (panoramabild). Om så är fallet måste implantatet avlägsnas. Om implantatets övre del är i benet, men det finns en mörkare runt (enligt beräknad tomografi), då är det nödvändigt att överväga möjligheten att revidera området på implantatets övre del.

      Hoppet på ett självständigt upphörande av suppuration är inte värt det. Jag rekommenderar att man får ett internt samråd i en annan klinik med en implantolog, som kan ge en oberoende bedömning av problemet och genomföra en djupgående analys.

      svar
  21. Natalia:

    Hallå För två år sedan placerades implantat på överkäken, 5 stycken, allting.Veckor två är plågade av mild värkande smärta, och när man går eller hoppar, ger det till implantat. Känsla - som om de knackar på dem inifrån. Det finns ingen rodnad och svullnad. Konsulter, snälla, vad kan ge ett sådant tillstånd och om det är kopplat till början av avslaget? Tack.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Det kan väl bestämma början på inflammationsprocessen, så du bör ta bilder och kontakta din läkare. Även om det är för tidigt att göra slutliga slutsatser, men det är värt att återförsäkra - ju tidigare du ber om diagnostik, desto större chanser är det att få ut ur den här situationen med minst förluster.

      svar
  22. Galina:

    Hej, Svyatoslav Gennadyevich! Från och med november 2016 började hon förbereda sig för implantering: hon botade allt som var nödvändigt, i slutet av januari var åtta avlägsnat från botten till vänster, borttagningen misslyckades, tandkronan bröt av och doktorn borrade roten. Läkades under mycket lång tid, en skarp bit kom ut från tungan, tandköttet värkade och skadade. Läkaren "slog honom av." Ranka är fortfarande inte långvarig. 02/17/2017 implanteras, den fjärde och femte tanden längst ner till höger och den 6: e och 7: e vänster.Idag är 20 februari är allt lugnt till höger, det finns ingen smärta, ingen svullnad. Smärta till vänster, jag förstår inte vad det är från - antingen från implantat eller från ett oralt sår på tandköttet från att "bita av" benet. Tandköttet i området 6 och 7 av implantatet och i området av fjärrkontrollen 8 är röda och svullna. Idag inlämnade doktorn ett sår i figuren åtta (det vita benet var synligt). Han säger att smärtan av detta sår, med implantat, är okej. När man trycker på tandköttet i 6: e och 7: e implantat är det smärtsamt, det finns ingen urladdning. Implantat till höger har ingen smärta eller svullnad. Är läkaren rätt? Jag är rädd för inflammation.

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Jag tror att läkaren med stor sannolikhet hade rätt och noterade den inflammatoriska processen nära den åttonde tand som orsaken till problemet. När benvävnaden utsätts kan även svåra smärtor uppstå - detta stör allvarligt hålets normala läkning. Därför gjorde läkaren allt som behövs för att eliminera detta problem. När det gäller smärtan i området för nyligen installerade implantat: i 1-2 veckor kan smärta vid pressning på tandköttet i många fall väl vara närvarande, och detta betraktas inte som en patologi.

      svar
  23. Valery, Moskva:

    Hur man förstår den matematiska inkonsekvensen i artikeln i två citat:

    "I genomsnitt avvisas implantat i högst 3-5% av alla fall, och indikatorerna varierar mycket beroende på varumärkets struktur. Till exempel slår tyska eller schweiziska implantat framgångsrikt i sig i 97-98% av fallen och mer prisvärda israeliska eller ryska produkter - på cirka 95%. "

    "Övning visar att tandimplantat hos rökare avvisas oftare än hos icke-rökare. Enligt statistiken har cirka 30% av patienterna som röker har symptom på avslag som redan observerats under de första fem åren efter operationen. "

    1. Överdriven procent av framgångsrika fall?

    2. Överdriven skadan av rökning och antalet misslyckade fall i rökare?

    3. 98% är andelen engraftment under de första 1-2 åren och 30 procent av avslag är procentandelen av avslag efter en lång period (5-10 år)?

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Andelen framgångsrika fall är en ungefärlig allmän statistik. Det finns också en överlevnad för specifika typer av implantat.

      När det gäller rökning ökar riskerna definitivt, särskilt för hårdkrokare.Men det är svårt att beräkna exakt hur många fall som misslyckas, eftersom varje klinik har sina egna sätt att hantera detta problem. Nyligen hade jag en patient med implantat i receptionen, som för deras skull (eller snarare för det belopp han gav) inte röka i ca 2 år. Sedan lysde han upp lite igen - och kom till mig.

      I allmänhet bör du inte bara titta på procentsatserna: för varje patient bestämmer tandläkaren sin risknivå. Med doktorens normala händer och patientens tillräcklighet (viljan att samarbeta med doktorn) är sannolikheten för ett framgångsrikt implantat engraftment cirka 98% under de första månaderna, och denna procentandel kommer att minska obetydligt, om den ses från ett perspektiv även ett decennium. I annat fall (till exempel om läkarens rekommendationer inte följs, om oral hygien är dålig, om patienten röker dåligt) ökar risken för komplikationer med 5-10 år.

      svar
  24. Natalia:

    Innan implantaten placerades i underkäken löstes bryggan med 7,5 implantat i överkäken. Läkaren hade insatt tuggummit för en större landning av bron, det var svår smärta och temperatur. Läkare sträckte sig i fyra månader medan de låg i botten.Det fanns en ficka i klippskäret och allting ruttade. Men läkare skyller på implantatet och säger att det ska tas bort, som om det var inflammerat. Men han står fast och var inte sjuk, men bara sönderdelad. Efter rengöring nu är det en skarp smärta och kommer troligen att behöva ta bort implantatet. Kan jag förvänta mig att läkaren ska rätta till min situation? Eller kan jag inte bevisa någonting?

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Generellt sett kan tandläkaren bevisa att genomförandet av en viss manipulering kan vara svårt. För det första, därför att läkaren i högsta sannolikhet beskrev allt som det borde och borde vara enligt protokollen för denna typ av behandling. För det andra, förfarandet för tvister, inklusive inrättandet av en medicinsk kommission som studerar bilderna före och efter, munhålan, etc. - Företaget är också besvärligt och betalt. Men om du hittar ett gemensamt språk med en läkare, kan du alltid vara med om min vänlighet. I annat fall har du rätt att ansöka klagomekanismer till sina överordnade, vilket anger att du är villig att försvara dina rättigheter. Men, så vitt jag vet från Rysslands otaliga statistik, är evidensbasen alltid svår att samla in, och under sina samlingar poliseras dokumenten i kliniken till idealet.En läkare, om den börjar lukta stekt, är som regel avfyrade, ofta i efterhand. Den medicinska organisationen i sig finner många kryphål för att hysa situationen.

      svar
  25. Alina:

    Efter att ha installerats två implantat i överkäken har 6 månader gått. Installerade gummiformare. Tandköttet värkade lite. Vid skruvning av abutmentsna i en av implantaten var det smärta vid åtdragning. 10 dagar har gått, och när man trycker på implantatet känns det tråkig smärta i djupet. Tandköttet runt implantaten har ont med tryck. 2 dagar sedan installerade en avtagbar protes på knapparna. När tugg smärta inte hörs, men det är ibland nagande. Kan detta indikera periimplantit?

    svar
    • Svyatoslav Gennadievich:

      Välkommen! Symptomatisk trög för att kunna säga 100% om början av reimplantit. Och bevisbasen bygger alltid på radiologiska data och undersökning av tandköttet med implantat. Det kan vara att under "vridningen" var tuggummiet enkelt skadat, men annars borde det ta lite tid att förstå huruvida det visade sig bra eller inte. Det verkar som om läkaren inte kunde ringa dig till kontrollen efter 1-2 veckor (eller en månad) för att bestämma kvaliteten på implantationen.Låt honom i så fall vägleda dig enligt behandlingsschemat och du kan säkert berätta för dina bekymmer, så att efter diagnos, undersökning och analys av situationen sluts slutsatser och behandlingen justeras (om nödvändigt).

      svar
  26. Svetlana:

    Sätt 2 implantat ner på tuggänderna. Ett implantat gick snabbt ner och den andra rockade lite, men det fanns ingen smärta. Svag svullnad. Läkaren sa att den sista tanden inte höll på. Redid, igen utan framgång - rörde en nerv och det fanns ett hematom (hälften av läpparna var dom och intrycket att en tand skulle komma till en tand). Implantatet byttes igen, men känslorna förändrades inte - samma dumhet och stor svullnad. Det är omöjligt att ens svälja, sådan smärta när man sväljer.

    svar
  27. Svetlana:

    Sätt implantatet för 2 år sedan, på hunden. Över hunden på tandköttet kommer pus. Antibiotika har skurits, utsläppet har minskat lite, implantatet lossnar inte och skadar inte. Jag vill ta bort det och glömma om implantation, sätt en krona, är det möjligt? Tack.

    svar
    • God eftermiddag, ja det här är möjligt! Men jag rekommenderar att du granskas av en kvalificerad specialist och ta reda på orsaken till suppuration.Jag skulle inte rekommendera att rengöra implantatet, om möjligt. Om implantatet behöver tas bort är det bättre att göra ominstallationen senare. Broar leder till stora problem på lång sikt: För att installera protesen måste du mala de intilliggande friska tänderna och detta är deras allvarliga och oåterkalleliga skador. Dessutom, om du vill ta bort implantatet måste du fylla på benvävnaden, annars kommer tandköttet under proteskransen att snabbt pressa och estetiken kommer att brytas. Dessutom kommer atrofi att leda till rörlighet för intilliggande tänder och hela strukturen kommer inte att hålla länge.

      Min åsikt: installationen av en tandbrygga istället för ett implantat för att ersätta en tand i denna situation är inte lämpligt, varken ur effektivitetssynpunkt eller från den finansiella sidan. Men det är självklart. Jag insisterar bara på att inte dricka antibiotika utan tid. Det är nödvändigt att identifiera orsaken till suppuration i implantatets område med en erfaren specialist och, om möjligt, rädda det arbete som utförts.

      svar
      • Svetlana:

        Tack för rådet. Det var andra läkare, problemet ligger inte i implantatet, det är nära tanden, som bär en krona, inflammeras. Vi behandlar.

        svar
  28. Alena:

    Hallå 5 dagar sedan sätta systemet "allt på sex implantat." Fram till protesen installerades var smärtan svag, ödemet var naturligtvis svårt, men det fanns inga blåmärken. För två dagar sedan, "skruvad" protes. Nu den konstant värkande smärtan, mycket avtagande i öronen. Jag lever inte utan piller. Det verkar som att läkaren har dragit skruvarna. I processen berättade jag för honom att det gjorde ont, men han sa att han måste passera. Det passerar emellertid inte. Han var på semester, hämtade inte telefonen innan han lämnade, även om han ringde mer än en gång. Skottar i öronen, pressar i käkebågens smärta. Men mer orolig för öronen och halsen, eftersom det inte är konstigt. Det finns ingen lukt, men känslorna är mycket lik tandvärk, och hela käken gör ont. Vad är det här?

    Ett målinriktat skott av de två implantaten gjordes under montering av protesen. Kan det finnas smärta från för snäva virvlande leder mellan implantatet och protesmuttrarna? Ödemet är nästan borta, men det finns en märklig och smärtsam försegling i framläppen. Antibiotisk dryck, skölj efter varje måltid. Ärligt försöker rengöra, men mycket smärtsamt!

    Och ändå installerades protesen på den tredje dagen efter operationen utan att suturerna togs bort, och käften var bokstavligen skruvas tätt på den knappt levande efter avlägsnandet av implantationen, sutureringen och annat relaterat nöje.

    Öron och hals är mycket ömma. Varför?

    Och den andra.Vid utarbetandet av en behandlingsplan föreslog doktorn Adi's implantat till lämpligt pris och sätta MEDENTEN. Men av någon anledning har jag inte uttryckt det. Och de är mycket billigare, IMHO? Är det värt att argumentera? Och finns det en chans att uppnå sanningen?

    svar
    • Jag är orolig för dina komplikationer i öronen och halsen. När jag förstår det, gick protesen på överkäken. Om Zygoma-typ zygomimplantaten användes som en del av All-on-6-komplexet, är det troligt att implantaten i sinusområdet inte installerades korrekt. När det gäller implantaten från Medent - jag är inte bekant med dem. Adinimplantat är kända, men i vår klinik använder vi dem inte av flera orsaker.

      En målbild räcker inte för att förstå bilden, du behöver göra en CT-skanning. Du kan skicka en bild till webbplatsens mail, jag kommer att kommentera. Om du vill kan du också anmäla dig till ett gratis samråd med mig.

      När det gäller märket av installerade implantat - det är naturligtvis värt att argumentera, eftersom du var tvungen att installera exakt det märke av implantat som du betalat för. Alla uppgifter måste anges i kontraktet.

      svar
      • Alena:

        Tack för svaret. Jag implanterade botten) Det tog 7 dagar, alla möten gjordes, och smärtan (särskilt natten) var kvar.Idag trodde jag att jag skulle leva utan ett piller, men jag insåg att tandkroppen själv, där protesen är installerad, är mycket smärtsam och skjuter i benet så att det inte är klart - är det öra, hals eller implantat? Exempel, sätt på en protesarm. I öratskotten. Om hon kunde kunde hon ha tagit bort protesen. Det gör ont mycket!

        Är det normalt? Jag var i receptionen i denna tandvård - min läkare var på semester, så en annan läkare tittade på mig. Hon sa att allt är bra 🙂

        Jag bor inte utan ketanova! Intressant måste du dricka det hela ditt liv? Jag var inte varnad för detta ((

        svar
        • God dag! Om implantation utförs på nedre käften, liknar symtomen på smärta som trigeminaltururalgi. Som jag redan skrev till dig rekommenderar jag starkt att göra en CT-skanning i ett oberoende laboratorium. Resultaten av CT i händelse av ytterligare förtydligande kommer att hjälpa dig mycket.

          Om nerven är skadad är inte kritisk, då kan smärtan över tiden gå bort på egen hand.

          Har du någon nummenhet eller känsla av anestesi?

          svar
          • Alena:

            Nej, det finns ingen domningar. Jag förstår det eftersom allting i gummit gör ont, börjar allt att göra ont. Eller jag förstår inte något som gör ont för mig 🙁

            Igår kontaktade jag doktorn från kliniken där jag kördes på, sa att ta diclofenak och miramistin. Miramistin ersatte klorhexidin, diklofenakdryck. Idag kommer jag att träffa mig. Jag vet inte när dessa smärtor kommer att sluta ...

  29. Olga:

    God dag! Jag har adentia i överkäken, många tänder avlägsnades för 15 år sedan, i mer än 5 år har jag haft en full flyttbar protes. En nyligen CT-skanning visar benfel över hela överkäken, som kirurgen sa (jag vet inte hur mycket som finns kvar). Jag vill verkligen göra implantation, men det finns en "massa" av sjukdomar, inklusive: kronisk glomerulonephritis (njurefunktion bevarad, erfarenhet av 35 år), högt blodtryck av 1 grad, steg 2, risk 3, takykardi, karotid arterioskleros, stenos av vänster halspulsådern 40%, hyperkolesteremi, multinodulär goiter, euteriosi, osteopeni, D-vitaminbrist etc. Tirohormonhormoner är normala. Jag tar ständigt kalciumkanalblockerare och statiner. Jag är 46 år gammal. Jag ber dig att svara på frågan: med en sådan "bukett" av diagnoser är det möjligt att utföra implantation (allmänläkaren slutsatsen att det inte finns några kontraindikationer).Och finns det något hopp att implantaten kommer att ta rot? Och är det möjligt att räkna inte på en avtagbar protes på implantat, men på en bra brygga? Tack på förhand!

    Jag glömde att påpeka att jag fortfarande är allergisk ((glukosaminer, vissa vitaminer, matallergier.

    svar
    • God dag! Du kan komma fram till en av de mest svaga metoderna för implantation med den omedelbara belastningen av basalkomplexet, eller på annat sätt, basal implantation av tänderna. Om din terapeut rapporterar att det inte finns kontraindikationer, kan implantation utföras. Men först måste jag bekanta mig med beräknad tomografi (CT) och tillståndet i munhålan. Och studera också din medicinska historia mer detaljerat.

      Det är viktigt att välja rätt metod för anestesi i ditt fall. Du kan noga beräkna den "fina bron", protesen är fixerad i 2-3 dagar efter implantation, och du kan börja använda nya tänder nästan omedelbart och gradvis öka tuggladden.

      Om du vill kan du anmäla dig till ett gratis samråd med mig. Om du inte har en CT-skanning kan du göra det på kliniken. Fånga, snälla, avsluta terapeuten.

      svar
  30. Elmira:

    God eftermiddag Berätta för mig, snälla, situationen är som följer: 4 dagar sedan sätter de implantat på vänster sida, 2 övre 1 nedre. Efter operationen fanns det inga allvarliga symptom i flera dagar. Men hon började märka det underifrån en närliggande, en levande tand började smärta när den pressades och stagger lite. Och idag är näsan fylld på samma sida där implantat är, och när du blåser näsan, finns det tät snot med blod.

    Detta är normen, eller behöver du snabbt gå till doktorn? I receptionen för avlägsnande av stygn till mig först efter 1,5 veckor.

    svar
    • God dag! Under alla omständigheter måste du snabbt gå till doktorn och ta en kontrollbild, för att förstå typen av rörligheten hos den intilliggande tand i underkäken.

      "Blood snot" är givetvis ett misstänkt symtom, men det kan inte vara av en dental natur, speciellt om du inte har haft sinushiss och implantat installeras utanför maxillary sinus.

      svar
  31. Tatiana:

    Hallå Vänligen förklara varför, efter att ha installerats gingiva före detta på ett normalt implanterat implantat, inträffade inflammation? När läkaren skruvade in det kände jag mig smärta när den penetrerades djupare. Kanske är det fel gummi shaper?

    svar
    • God eftermiddag kan inflammation uppstå på grund av mjukvävnadskada och mikrobiell invasion under installationen av tandköttet. Det kan vara värt att avskärma shaperen och omorganisera området, sätta in implantatpluggen och vänta på rehabilitering av vävnad och sedan gå igenom shaperinstallationssteget igen. Om shaperen inte var "infödd" (från ett annat implantat), då kan det inträffa skada på implantatet i benet, till exempel olika trådar i implantatets inre kavitet och starkt tryck från läkaren när man försöker skruva på shaperen. Detta kan också medföra en inflammatorisk process.

      Behöver titta på bilden och området för inflammation. Om det finns en möjlighet, kan du anmäla dig till ett gratis samråd med mig, jag kommer att se och berätta mer noggrant orsaken och vad du ska göra nästa.

      svar
  32. Tatiana:

    Dagen efter implantering uppträdde svullnad, smärta och subfebrilfeber. Jag började skölja med salt och läsk, dricka ibuprofen och ett antibiotikum. Vi har 3 dagar, så jag kunde inte se doktorn. Är det möjligt att installera kronor på ett sådant implantat? Och varför inträffade inflammation?

    svar
    • God dag! Det är omöjligt att installera kronan omedelbart efter att implantatet implanterats av ett tvåstegsprotokoll. Det faktum att ödem uppträdde omedelbart efter installationen är ganska normalt, men en temperaturökning över 37 är ett dåligt tecken. Kanske av någon anledning fanns inflammation runt implantatet - du behöver definitivt se en läkare. De åtgärder du har vidtagit är enligt min mening helt berättigade för helgen, men även om den inflammatoriska processen är stoppad, behöver doktorn fortfarande dyka upp och ha rapporterat sitt problem.

      Efter implantatet är helt graverat, kommer kronan att installeras, och den nya tanden kommer att tjäna dig som din egen. Förekomsten av den inflammatoriska processen (i stoppad tid) indikerar inte alls ett negativt resultat av hela implantatet.

      svar
  33. Oleg:

    Välkommen! Efter avlägsnande av den 4: e övre tanden (med en cyste), infördes ett implantat omedelbart (Nobel). Implantatet var inte alls sjukt, men efter 2 månader utvecklades inflammation bort från implantatet och det var ofta värk i benet vid en punkt, periodiskt svullna , tandköttet på 1: a, 2: a och 3: e tänderna var inflammerade.Läkaren hävdade att allt var bra och att han inte kunde se någonting.

    Jag gjorde en CT-skanning, där doktorn inte hittade något, men han sa att om han fortsatte att vara sjuk skulle han behöva ta bort implantatet. När han började avlägsna föll implantatet lätt, dvs hade inte för avsikt att rota från början. Det verkar som att inflammationen avlägsnades och orsaken upprättades, men smärtan på samma ställe kvarstod, och hela tandköttet i området med friska tänder sväller fortfarande periodiskt. Läkaren är extremt irriterad och tror att jag uppfinnar. Vänligen kommentera situationen.

    svar
    • God dag! 4 tanden är i zonen i maxillary sinus kan inflammation uppstå om du har problem med det. Du skriver att doktorn tittade på en CT-skanning, men hittade inte något, medan du inte drog av implantaten på grund av dina intryck. Allt ser ganska konstigt ut. Nobelimplantat (original) - mycket högkvalitativa produkter, och när den är korrekt installerad, är procentandelen av deras avslag nästan noll. dvs På implantat av dålig kvalitet i det här fallet är det inte värt att synda.

      Följande möjliga skäl kvarstår:

      1. Infektion när en cyste är borttagen har spridit sig till intilliggande områden i benvävnaden (det kan inte svälla upp utan en inflammatorisk process);

      2.Vid installation av ett tandimplantat skedde de periodontala vävnaderna i de närliggande tänderna - ibland läkarna implantatet något i vinkel och här är det viktigt att försäkra sig om att den konstgjorda roten inte skadar vävnaden hos de intilliggande levande tänderna.

      3. Eller om du har ont i maxillary sinus, vilket ger komplikationer.

      svar
  34. Kirill:

    Hallå Nyligen tog jag bort tre tänder, jag vill installera implantat nu. Jag läste på Internet om olika företag - de skriver att vissa implantat kan rota på olika sätt på grund av den olika täckningen. Är det så? Har något annat påverkat implantatets implantering från olika företag? Jag skulle vilja veta expertens uppfattning. Tack på förhand för svaret.

    svar
    • Goddag, för det första beror implantatets överlevnad på doktorandens kvalifikationer och hur patienten uppfyller alla utnämningar och instruktioner efter implantation. När det gäller implantat märken - ja, det finns faktiskt skillnader. Min åsikt: du måste välja tidtestade implantatsystem, till exempel Nobel Biocare, Straumann, Xive, AstraTech, Bio Horizons - de hamnar i premiumkategori. Från budgetkategorin skulle jag rekommendera MIS, Osstem, Simpl Swiss.

      "De skriver att vissa implantat kan skada sig på grund av olika täckningar" - helt rätt, det är därför som implantologer brukar arbeta med flera implantatsystem, och inte bara av ekonomiska skäl, utan också för att (i synnerhet en viktig indikator - tillståndet i benvävnad) är olika krav på tråden, formen och typen av implantatinstallationen.

      svar
  35. Helena:

    Välkommen! Säg mig, snälla, om de zygomatiska implantaten inte överlever, så är de vridna tillbaka? Tack.

    svar
    • God eftermiddag, ja, i det här fallet kommer det att bli en ominstallation av det zygomatiska implantatet med en större tråd i samma säng, eller penetrationsvektorn kan något förändras enligt indikationer.

      svar
  36. julia:

    Välkommen! Installerade implantatet för två månader sedan. De gjorde omedelbart en plastkrona. Efter installationen var det nästan inget obehag, men antibiotika var berusade på recept. Nu blev jag gravid, implantatet stör inte, det finns ingen smärta. Men rodnad runt implantatet passerar inte och varar hela 2 månader.Läkaren sa att en reaktion på en plastkrona är möjlig. Säg mig, snälla, är det här möjligt? Och hur kan jag antas att jag är gravid?

    svar
    • God eftermiddag, ja, din läkare har rätt, det kan finnas en allergisk reaktion mot plasten. Sedan 2 månader har gått, kan du ändra kronan till en permanent. Men först bör du ta av det, titta på tandköttets reaktion och se till att allt är bra med implantatet. Du skrev inte vilket implantatsystem du fick - vissa system uppnår stabilisering inom 2-3 månader, och du kan redan installera en krona av zirkoniumoxid eller metallkeramik.

      Viktig anmärkning: Alla dessa manipuleringar kan utföras efter 1: a trimestern och under strikt övervakning av din gynekolog. Mycket beror på ditt tillstånd under denna period. Om graviditeten är svår, rekommenderar jag att du inte tillgriper proteser, utan bara för att ta bort kronan och försiktigt ta hand om implantatet.

      svar
  37. Anna:

    God eftermiddag Igår installerade vi två övre implantat, varav en var i hålet från den nyligen extraherade tanden. Jag var tvungen att betala 10 tusen för materialet för att bygga ben, förhålet var bredare än själva implantatet. På natten vaknade jag upp från ljudet av en crunch i implantatinstallationen. Jag dricker antibiotika, smärtan är borta. Krämen upprepades inte. Måste jag vara rädd för detta ljud och springa till min läkare?

    svar
    • God eftermiddag krossar folk ofta sina tänder när de sover (för vissa är det även en sjukdom som kallas bruxism). Krisen uppstod troligen på grund av överdriven stress på implantatet och artificiellt ben. Jag rekommenderar starkt att du hör en läkare och tar ett kontrollskott.

      svar
  38. Elizabeth:

    Nyligen föll ett implantat, satt för 7 år sedan. Vad tror du, vad kan det vara? För alltid hygien noga titta på. Jag tycker att det inte handlar om implantatet själv, för i sju år fanns inga problem.

    svar
    • God eftermiddag, Elizabeth. Det är svårt att svara på din fråga utan att inspektera munhålan och inte ha bilder i dina händer. Kanske har ett fel gjorts när du sätter in en tand i käftraden på protetsteget. Kronan bör väljas exakt på biten, det vill säga passa tätt mot de motsatta tänderna (för att vara i kontakt), både i vila och vid tuggning. Detta säkerställer en jämn fördelning av belastningen på implantatet.Om den ortopediska konstruktionen (kronan) är felaktigt tillverkad och installerad, kan implantatet vara överbelastat vilket kan leda till dess destabilisering.

      Det är också möjligt att det finns några mer allvarliga skäl - till exempel en sjukdom i benvävnaden (förspädningsprocessen ledde till förlusten av implantatets stabilitet). Det kan finnas många alternativ. Om du skickar en ögonblicksbild (till webbplatsens mail) kunde jag analysera det och kommentera det mer detaljerat.

      svar
  39. Olga:

    God dag! Den 15 november togs en 8: e tand bort på överkäken. De var ordinerad att dricka antibiotikumet flemoxin solutab, 250 mg, taget en 2 gånger om dagen i 5 dagar.

    Efter det (23 november) installerade hon implantat i övre vänstra käften: 5 och 6. Något ökade benet ovanifrån, sögde upp och omedelbart installerade gingivaformaren, sätta dentiumimplantat, utsedda för att behandla klorhexidin och smöra metrogil dent och om det finns smärta, ta sedan 1 tablett arcoxia en gång om dagen. Antibiotika har inte ordinerats sedan jag nyligen tog dem.

    Det är nu den tredje dagen efter implantering, och endast på tredje dagen uppträdde små ödlor (tyget var svullet från början).Smärtan är samma värk. Vid behandling av metrogil dent, var det lite blod, men det gick snart.

    Jag har en fråga: Är allt OK med mig, och ska jag börja ta antibiotika?

    svar
    • Hej, Olga. Ödem ökar ofta med den tredje dagen, och detta är normalt. Smärtan kan bestå i upp till 3 dagar, då om smärtan inte går iväg (minskar inte) bör du samordna möjligheten att återuppta antibiotika med din läkare för att undvika infektionens utveckling och påskynda regenereringsprocesserna efter operationen. Också, var noga med att följa alla rekommendationer och fortsätt att se en kirurg-implantolog på regelbunden basis.

      svar
  40. Catherine:

    Jag placerades 4 implantat på överkäken tillsammans med installationen av benvävnad (eftersom det inte var tillräckligt). Mer än 2 veckor har gått. Tumören och blåmärkena är borta, men jag är orolig för domningar i min näsa. Läkaren sa att det skulle gå. Sömmen har ännu inte tagits bort. Vad råder mig?

    svar
    • Hej, Catherine. Det är nödvändigt att kontrollera denna situation med hjälp av beräknad tomografi, samt att genomgå en undersökning av en implantatkirurg och se till att implantaten är installerade korrekt och att nerven inte är skadad.Om allt är gjort korrekt kommer känsligheten snart att återvända. Kanske finns det en liten kompression på periferivävnaderna - det kan också orsaka domningar i vissa delar av ansiktet.

      svar
  41. Nina Nikolaevna:

    God dag! Efter installationen av 2 implantat och sinuslyftning i överkäken passerade en månad. Kinn ödem (märkbar) stannade i tre veckor, men det fanns ingen smärta. Nu är tätningen på tandköttet mycket tät men smärtfri längs hela implantatets längd. Implanterade 3 och 7 tand. Kan detta vara ett offsetbenmaterial? Läkaren tog en bild och sa att allt är normalt, det är en tät svullnad. En vecka efter implantering blev den submandibulära lymfkörtningen inflammerad, antibiotikakyran skars igenom - allt gick bort. Min ålder är 57 år gammal.

    svar
    • Hej, Nina Nikolaevna. Fortsätt att observera, prognosen för din behandling i frånvaro av smärt syndrom är gynnsam. Och om förskjutning av benmaterial - här kan du bara svara om du har en datortomografi. Enligt din rapport har läkaren redan gjort det här. Ödem sov - detta är ett gott tecken, vävnaderna kan faktiskt komprimeras, och sedan löser ödem.

      svar
  42. Alla:

    Swing implantat efter 10 år. Den dyraste tyska uppsättningen vid den tiden. Smärta vid bitande. Måste du byta allt?

    svar
    • Hej alla Bits smärta är ett dåligt symptom, det finns en möjlighet att det är periimplantit. I detta fall avlägsnas implantatet, en operation utförs för att återställa benvävnaden, varefter du kan reimplantera. Men det borde komma ihåg att situationen kan vara kopplad till protesen - det är möjligt att skruven som fäster implantatet med kronan lossnar, och nu orsakar det ont när man biter. I detta fall kan skruven vara relativt lätt att installera om. Hur som helst, är en undersökning av en implantatkirurg och en ortopedkirurg med ytterligare kontroll över bilden nödvändig.

      svar
  43. Larissa:

    Välkommen! 03/20/18 installerade implantatet, 4-ka på toppen. På dag 3 verkade hon doktorn, allt var bra. En dag senare var hennes kind svullen (svullnad nästan i ögat och mycket tät på näsan). Jag gick till doktorn, enligt doktorn blev den 5: e tand inflammerad (när du rör den, uppstår smärta). Gjorda snitt, pressade ut pus. Han föreskrev antibiotika: Flemoxin Solutab, 500 mg (2 gånger om dagen) + skölj munnen med läsklösning.Nästa dag, all oförändrad, tät, smärtsam induration i kinden som den var och förblev. I morgon tar du av gummit och sömmarna. Mina bekymmer om ödem, lämnar han inte. Vad råd?

    svar
    • Hallå Förekomsten av purulent inflammation i implantationsområdet är alltid en risk för att implantatet inte tar rot. I de flesta kliniker, även före operationen, omorganiseras munhålan (tandbehandling) för att minimera risken för en sådan situation som du har.

      Sedan abscessen öppnades och adekvat behandling förskrivits kan man förvänta sig att ödemet kommer att försvinna om några dagar (oroa sig inte för att ödem inte har försvunnit nästa dag - resorptionen kan ta upp till en vecka). Men trots detta är det viktigt att helt behandla den 5: e tand så att implantationszonen inte blir smittad ytterligare.

      svar
  44. Alina:

    Hallå Ett implantat placerades på mina underkäkar, det nekade sig och en tuggummiförstod placerades på mig. Det finns inget sätt att avsluta operationen. Idag märkte jag blod när jag sköljde min mun (från implantatets plats). Berätta för mig, kan det vara ett avslag?

    svar
    • Hej Alina! Mindre blödning är möjlig om såret fortfarande är friskt och 2-3 dagar har gått efter att shaperen installerats. Om shaperen är installerad mer än 3 dagar sedan är den resulterande blödningen alarmerande - i det här fallet är det viktigt att snabbt komma till läkaren för undersökning där implantatet placerades (det kan hända att du måste installera omformaren). Det är för tidigt att tala om implantatavstötning av endast mindre blödning.

      svar
  45. Anastasia:

    God dag! 2 månader sedan placerades implantatet i stället för den sjätte tanden, på underkäken. Efter implantation gjorde inget ont, men jag tog alla förberedelser regelbundet. Jag har ännu inte installerat antingen tandköttet eller kronan. För en vecka sedan uppträdde en purulent fläck i området 8: e tand, på samma sida där implantatet var installerat (på nedre käften). Jag har inte den åttonde tand och det fanns inte alls. Området där implantatet är installerat är inte ömt eller rött. Berätta för mig, snälla, kan purulent formation associeras med implantation av dålig kvalitet?

    svar
    • Hej Anastasia! Orsaken till purulent bildning i området 8: e t ex kan vara kronisk inflammation i området för rötterna i den 7: e tand.För att klargöra situationen rekommenderar jag att du kontaktar en tandläkare och gör en datoriserad tomografi av detta område för en noggrann diagnos.

      svar
  46. Alexander:

    Hallå För tre år sedan installerade jag ett implantat. Allt som hängde perfekt, det enda som efter installationen av kronan på detta område hade värkats i ca 1 månad. Och då hela tiden medan kronan stod, fanns det en känsla av att maten ständigt föll mellan kronan och tandköttet. Jag kunde inte rensa ut det, eftersom implantatet är djupt - jag fick helt enkelt inte tandtråd.

    Efter 3 år på platsen för implantatets installation (lateral snedning) var det konstant ont i smärta. Tuggummiet är bra, men det höjdes något över kronan från sidan av himlen (anslagen blev nakna för ett par mm). När du trycker på smärtan ökar inte. Pus, lukt, etc. nr. På panoramabilden och CT är allt bra (som läkarna säger).

    Läkaren tog bort kronan, skruvde bort anordningen och installerade den förra (för att se vad som händer). Därefter var det mycket svår smärta i 2 veckor på implantatets plats (eller tuggumma). Gradvis minskar smärtan, men är ständigt närvarande. Säg mig, snälla, vad ska du göra? Läkare föreslår att shaperen ska avlägsnas så att tandköttet är övervuxet, och så kommer vi att se. Alternativet att ta bort implantatet beaktas inte. Jag lider i 5 månader.

    svar
    • Hej Alexander Det kan finnas flera orsaker till smärta i implantatets område, och först och främst är det nödvändigt att utföra en differentiell diagnos - för att avgöra vad som orsakar smärtan hos hela det installerade implantatkomplexet. Om orsaken till smärtan är ett implantat, så är det tyvärr nödvändigt att vidta åtgärder för att ta bort det. I de flesta fall kan implantatet bibehållas med snabb behandling. Jag rekommenderar att du går till en annan implantolog (inte den som du redan har granskat, och det är bättre från en annan klinik) - för självständig diagnos och beslutsfattande om vidare behandling.

      svar
  47. Oksana:

    Välkommen! För en månad sedan installerade jag 2 implantat på toppen. När man biter och knackar på implantat skadar det inte, men när man trycker på tuggummit så gör det ont. Vad kunde det vara?

    svar
    • Hej, Oksana. Smärta i tandköttet kan till exempel vara en konsekvens av den inflammatoriska processen. Här är det värt att överväga hur implantat genomförs - om tandköttet redan är installerat, finns det risk för att små partiklar av mat faller mellan sig och tandköttet, vilket resulterar i att en ficka bildas.I det här fallet är det nödvändigt att undersöka läkaren så snart som möjligt (i framtiden kommer det att bli nödvändigt att förbättra hygienen). I allmänhet kan jag säga att postoperativ observation är en av de viktigaste komponenterna i behandlingsprocessen. Din läkare ska regelbundet övervaka implantatets tillstånd, och om några problem uppstår ska du vidta åtgärder för att lösa dem.

      svar
  48. Vladimir:

    Hallå 8 månader efter implantation. Efter fullständig upplösning, var protesen installerad i överkäken med hjälp av tekniken överallt. En av implantaten, precis till vänster om näsan, pulser. Jag vände mig till en läkare, tog en bild flera gånger - allt är normalt i bilden, det finns inga inflammationer runt. De gjorde en protes fri, för att inte sätta press på tandköttet - det hjälpte inte. De säger att allt är bra med dig, men pulsationen är som den var, det är. Och det här är inte tuggummi, pulsationen var alltid efter installationen, det hoppades bara alltid att det skulle passera. Hur är det?

    Tack på förhand för ditt svar.

    svar
    • Hej Vladimir. Klagomål om känslan av pulsation i implantatets område 8 månader efter installationen - det här är en stor raritet. Om en fullständig diagnos utfördes och de åtgärder som tas av läkaren inte hjälpte,För att klargöra situationen kan du försöka dessutom kontakta ytterligare 1-2 oberoende specialister (helst från en annan klinik). Om inte en läkare redan hade tagits upp, och ingen kunde ge hjälp, är det bara ett uppenbart alternativ kvar - borttagning av implantatet med efterföljande ominstallation.

      svar
  49. tro:

    För tre dagar sedan tog vi bort tre tänder i underkäken till höger och införde omedelbart implantat (det visade sig vara en tand). Jag tar antikoagulantia och säger detta (mer än en gång) till både tandläkaren och implantologen. Ödem sänker gradvis, men ett stort hematom med svullnad av läpparna passerar inte. Jag gör alla hygienprocedurer och tar drogerna noggrant. Den svullna läppen är något blodig, eftersom den kommer i kontakt med symarnas svansar och jag känner mig mycket svansar. Mannen installerade implantat för flera år sedan och symaterialet var självabsorberande. Jag sydde, i utseende - tunn fiskelinje.

    Vad ska jag göra förutom receptet av en läkare för hygien och lägger Solcoseryl Dent så att hematomet löser sig? Hon ser mörk ut, som ett födelsemärke, och under det är tjockt tyg. Min doktor tycker att det inte är läskigt.Det är omöjligt att lägga Solkoseril mellan läppen och käften, de är i samma plan. Jag är rädd för vävnadsnekros.

    svar
    • Hej, Vera! I den postoperativa perioden kan ett hematom i själva verket bildas inom operationsområdet - speciellt eftersom du tar antikoagulantia. Så det här är ett slags normalternativ. För närvarande behöver du strikt följa läkarens rekommendationer och genomföra regelbunden övervakning. I rekommendationerna från läkaren bör anges antiinflammatoriska, antihistamin och antibakteriella läkemedel.

      När det gäller applikationerna med Solcoseryl Dent-gel används de för att accelerera sårläkning, men de tar inte bort hematomet i sig.

      För att undvika oönskade komplikationer ska läkaren noggrant övervaka läkningsprocessen och sömnsäkerheten. Normalt försvinner hematomet på egen hand, och det viktigaste är att inte försöka accelerera processen genom självbehandling.

      svar
  50. lilja:

    Hallå För 8 månader sedan placerades ett astrotechimplantat på framkanten. Fångad på. För en månad sedan placerades tandköttet först - tuggummit pressades mycket hårt, smärtfritt och kronan hitched. I en månad störde ingenting, inget skadade, och plötsligt kom en pustule upp över tuggummi.

    Varför kan det hända när man bildar ett tuggummi och har en tillfällig krona, eftersom implantatet placerades för 8 månader sedan? Är det verkligen ett avslag? Under en hel månad uppenbarades ingenting, det skadade inte, men här fanns en liten abscess. Det visar sig att jag gick en månad med inre inflammation? Mycket orolig för implantatet.

    svar
    • Hej, Lily. Det är osannolikt att denna fistel beror på den inflammatoriska processen runt implantatet. Det är troligt att infektionen ackumuleras under den tillfälliga kronan, vilket ledde till inflammation i tandköttet. I sådana fall avlägsnas kronan vanligen och korsningen av kronan och implantatet behandlas. I vilket fall som helst behöver du en läkarundersökning för att klargöra den sanna orsaken till problemet.

      svar
      • lilja:

        God eftermiddag Jag gick till doktorn då, kronan togs bort - alla sköljdes. De sa att tandköttet var lite inflammerat, allt var bra med implantatet, kanske hade mat gått in. Abcessen efter hoppade inte ut. Gick på semester - och här hoppade igen. Men i samband med semestern kan jag bara komma till läkaren en vecka. Berätta för mig om mat har fallit under den tillfälliga kronan och tuggummit har blivit betent igen innan dolkningen bildas,så vad händer med den permanenta kronan? Kommer maten också att falla under tandköttet? Kommer jag alltid vara knuten till tandläkaren? Behöver jag ta en bild bara i fall? Jag är mycket orolig för att jag har upplevt mer än en operation i tarmområdet. Det är mycket störande att allt detta började efter installationen av en tillfällig krona.

        svar
Lämna din kommentar

upp

Artikel 114 har kommentarer

© Copyright 2014-2019 plomba911.ru

Användning av material från webbplatsen utan medgivarnas medgivande är inte tillåtet

Sekretesspolicy | Användaravtal

återkoppling

sitemap